Aina ei ole itsestään selvää, milloin tuulilasi täytyy vaihtaa ja milloin riittää sen korjaaminen. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että pienet vauriot, paikasta riippuen, voidaan yleensä korjata ja suurempien vaurioiden ollessa kyseessä, täytyy tuulilasi vaihtaa. Tämänkertaisen kirjoituksen aiheena on tuulilasin vaihtaminen sekä korjaaminen. Tervetuloa blogin pariin ja toivottavasti löydät hyödyllistä tietoa aiheesta.

Tuulilasin voi joissain tapauksissa korjata vaihtamisen sijaan

Hiekkatiellä ajettaessa ja keväisin tuulilasiin tulevat vauriot ovat yleisiä. Maalis – huhtikuussa, kun lumet sulavat teiltä, paljastuu alta usein sepeliä joka napsahtaa helposti tuulilasiin vaurioittaen sitä. Kiveniskemät kannattaa korjata välittömästi ja se kannattaa teipata, ettei se laajene ja sen jälkeen viedä auto korjattavaksi mahdollisimman pian. Pienet kiveniskemät voidaan usein korjata, jos ne ovat kahden euron kolikkoa pienempiä. Pikainen korjaaminen kannattaa, koska kiveniskemät johtavat usein tuulilasin halkeamiseen ja sen kunnon heikentymiseen. Jos vauriokohdasta puuttuu lasia tai siitä on irronnut lasin paloja, silloin sen korjaaminen ei enää onnistu, vaan tuulilasi täytyy vaihtaa. Myös silloin, jos kiveniskuja on useampia, on tuulilasin vaihto suositeltavaa. Useimmissa, varsinkin uudemmissa, autoissa tuulilasi lasketaan auton kantavaksi rakenteeksi, joten jos se on pahasti vaurioitunut, vaikuttaa se myös auton turvallisuuteen ja katsastuksessa saa todennäköisesti ajokielto merkinnän.

Tuulilasin vaihtaminen on tarpeellinen, jos se on haljennut

Jos kiveniskemä on suuri ja siitä puuttuu lasia tai tuulilasissa on isompi halkeama tai särö, saadaan sitä harvemmin enää paikkaamalla kuntoon. Myös silloin, kun tuulilasissa oleva vaurio on kuljettajan näkökentässä tai lähellä tuulilasin reunaa, täytyy tuulilasi vaihtaa uuteen, kuten myös silloin, kun tuulilasissa on suuri halkeama. Tuulilasin korjauksen keskihinta riippuu autotyypistä ja siitä, kuinka paljon uusi tuulilasi maksaa. Uudemmissa autoissa on aina enemmän tekniikkaa, joka parantaa auton turvallisuutta ja ajo-ominaisuuksia ja ne vaativat yleensä tuulilasiin sijoitetun kameran, jolloin tuulilasin vaihtamisen hinta nousee. Suurimalla osalla vakuutusyhtiöstä tuulilasin korjauksen korvaa vakuutus ja tuulilasin vaihdon kohdalla se riippuu yleensä vakuutuksen kattavuudesta. Vakuutuksen voi ottaa lisäksi lasivakuutuksen, joka kattaa tuulilasin, takalasin ja sivuikkunat, mutta niiden vaihdosta joutuu yleensä maksamaan omavastuu osuuden. Esimerkiksi KT Kolarikorjaus Oy vaihtaa sekä korjaa tuulilaseja.

jaa